W&T Café ‘Meet & Match’

PO ontmoet bedrijfsleven op woensdagmiddag 28 oktober 2020 bij Target Press, Moordrecht

Komt u ook naar deze bijzondere editie van het W&T Café, waar basisscholen en bedrijven
elkaar ontmoeten in een ontspannen setting? Na een interessante presentatie en een rondleiding door de allround foto- en videoproductiebedrijf Target Press gaat u in gesprek met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. U maakt kennis met elkaar, onderzoekt de mogelijkheden tot samenwerking en wellicht komt u als school tot een ‘match’ met een bedrijf!

Samenwerken met bedrijven = grote meerwaarde voor leerlingen

Wetenschap- en technologieonderwijs (W&T) houdt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen springlevend en doet een sterk beroep op de 21ste eeuwse vaardigheden. Daarnaast is het van belang om kinderen al jong kennis te laten maken met W&T om de kans te vergroten dat zij voor een technische richting kiezen. Samenwerking met bedrijven maakt het voor leerlingen zichtbaar hoe belangrijk technologie en wetenschap zijn in onze maatschappij en stimuleert de onderzoekende en ontwerpende vaardigheden van leerlingen.

Programma

14.15 – 14.45 uur          Inloop met koffie en thee
14.45 – 15.30 uur          Keynote – Prof. J. Walma van der Molen: Inleiding over beroepsbeelden bij kinderen
15.30 – 16.00 uur          Rondleiding door Target Press door Tom Haanstra
16.00 – 17.00 uur          ‘Meet & Match’: in gesprek
17.00 uur                       Napraten met hapje & drankje

Target Press

Het W&T Café vindt plaats bij het gastvrije bedrijf Target Press te Moordrecht. Een veelzijdige onderneming waarin fotografie de hoofdrol speelt. Target Press is begonnen als fotopersbureau. Nu kan het bedrijf omschreven worden als hét adres voor allround fotoproducties. Veel tijdschriften en reclamebureaus, maar ook importeurs en de overheid zijn hun vaste klanten. Zowel op locatie als in de ruime fotostudio wordt gewerkt met een vast team van vakfotografen die uiterst bekwaam zijn in o.a. reclamefotografie, sportfotografie, digitale beeldbewerking en reportagefotografie. Fotograaf Tom Haanstra biedt deze middag een kijkje achter de schermen van dit veelzijdige, interessante bedrijf.

Keynote prof. dr. Juliette Walma van der Molen

De middag wordt ingeleid door prof. dr. Juliette Walma van der Molen. Walma van der Molen doet o.a. onderzoek naar de rol die het onderwijs kan spelen bij het beïnvloeden van de beroepsbeelden die kinderen hebben. Daaruit blijkt dat het (vaak beperkte) beroepenscala dat een kind van huis uit mee krijgt, vergroot kan worden door reële ervaringen met andere beroepen op te doen. Ook kunnen stereotype opvattingen over wat het kind voor zichzelf ‘geschikte’ beroepen vindt, worden doorbroken. Dat blijkt nodig. Zo laat Nederlands en internationaal onderzoek zien dat seksestereotype ideeën over bèta en techniek en beelden m.b.t. de status van bepaalde beroepsprofielen aan het einde van het basisonderwijs vaak al geheel geïnternaliseerd zijn. Kinderen beperken hun keuzemogelijkheden daardoor vaak al op jonge leeftijd. In haar lezing schetst Juliette Walma van der Molen mogelijke oplossingsrichtingen voor scholen, bedrijven, ouders en leerlingen om de beroepsbeelden van kinderen te verbreden.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 28 oktober 2020
Tijd: 14.45 uur – 17.00 uur, aansluitend borrel
Waar: Target Press, Ambachtweg 2 in Moordrecht
Voor wie: basisscholen (leraren, techniekcoördinatoren, schoolleiders, schoolbestuurders) en bedrijven (directeuren, medewerkers van personeelszaken, PR, communicatie en/of educatie)
Kosten: Dankzij de subsidie vanuit het EWTZH en PTvT kunnen wij deze bijeenkomst kosteloos aanbieden
Bekijk hier de uitnodiging

Aanmelden: Via dit aanmeldformulier